El passat divendres, 21 d’octubre, Sant Feliu de Llobregat va inaugurar la Plaça d’Alfons Comín, després de la reforma que ha transformat aquest emplaçament en un nou espai verd (a la fotografia) que dona continuïtat  als jardins del Palau Falguera. La plaça és oberta a la ciutadania i els veïns i veïnes ja poden gaudir d’aquest nou espai públic.

Els treballs de reforma, que han tingut una durada de 8 mesos, s’han dut a terme amb l’objetiu de transformar la plaça, inaugurada l’any 1984, en un indret enjardinat de trobada, en què es prioritzen els paviments tous i la vegetació. S’han conservat els principals arbres ja existents i s’han plantat fins a 27 noves unitats.

La transformació de la plaça també inclou una zona de jocs infantils per infants d’entre 6 i 10 anys, amb cinc jocs de fusta i una zona de jocs d’aigua. La nova configuració de la plaça permet poder celebrar-hi actes amb capacitat per a 200 persones. Ha tingut un cost de 720.430’42 euros, i ha comptat amb el suport de l’AMB.

La definició del projecte va ser possible gràcies a la implicació dels veïns, veïnes i entitats, que van participar amb les seves aportacions en les sessions informatives organitzades per l’Ajuntament durant l’any 2021.

Alfons Comín

Alfonso Carlos Comín, nascut a Saragossa l’any 1933 va morir a Barcelona el 1980, amb 46 anys, unes setmanes després d’haver estat elegit diputat al Parlament de Catalunya, dins la candidatura del seu partit, el PSUC. Va ser fundador de CCOO i de Cristians pel Socialisme, al costat de Joan García Nieto.

Jordi San José, exalcalde de Sant Feliu, ha publicat al seu blog un interessant article explicant la història de Comín i de la plaça: https://jordisanjose.blogspot.com/2022/10/alfons-comin-la-gran-persona-que-dona.html?m=1.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here