Nova reunió entre l’empresa Ventós (a la fotografia), l’Ajuntament de Sant Just Desvern i el veïnat afectat per les olors provinents de l’empresa de perfums i aromes. Les olors van ser especialment intenses durant les caloroses nits del passat estiu provocant molèsties a veïns i veïnes.

Durant la reunió es van detallar les mesures correctores que s’estan prenent i es prendran per poder continuar amb la necessària convivència ciutadana.

Ventós és una empresa santjustenca, amb seu al municipi des de fa 22 anys i una plantilla consolidada amb arrels al poble.

L’Ajuntament ha demanat a l’empresa una sèrie de mesures per minimitzar les molèsties al més aviat possible, i Ventós s’ha compromès a complir-les.

Atesa la preocupació ciutadà s’han elaborat dos estudis: un d’olors i un de toxicitat, que han conclòs que les olors generen molèsties però que, en cap cas, són un problema de salut pública.

Durant l’estiu es van dur a terme una sèrie d’accions per atenuar les olors però que es van demostrar insuficients. Ara, l’empresa implantarà un seguit de mesures extres amb caràcter immediat, com l’aïllament de les naus, un nou sistema de filtració i la prevista relocalització dels productes amb olor més intensa fora de Sant Just, el gener de 2023.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Just Desvern

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here