El partit d’extrema dreta i nacionalista espanyol, Vox, està vivint una etapa complicada. Les enquestes detecten una baixada progressiva del seu suport electoral i han començat els problemes interns materialitzats en la marxa de la que fou cap de llista a Andalusia, Macarena Olona.

La crisi ha arribat també a Catalunya: el diputat al Parlament, Antonio Gallego ( a la fotografia), ha fet públic que abandona el grup parlamentari de Vox al·legant ”desavinences acumulades” amb el partit, segons ha informat Efe. Gallego era portaveu a la Comissió d’Economia i Hisenda i fins el mes de setembre havia estat portaveu adjunt del grup parlamentari

Gallego no deixa però l’escó i passarà a ser diputat no adscrit. Amb aquesta baixa el grup parlamentari de l’extrema dreta es queda en 10 diputats. El partit li ha demanat sense èxit que torni l’acta de diputat.

Gallego, en una carta a la resta de diputats del grup, explica que “em sento fora de lloc, apartat, assenyalat, decebut, frustrat, infrautilitzat i gens integrat” i critica els funcionament de Vox. Ara s’ha sabut que mantenia fortes discrepàncies amb el líder del partit a Catalunya, Ignacio Garriga.

A Macarena Olona, que està immersa en el projecte de crear una altra organització d’extrema dreta, li va faltar temps per recordar, des de Málaga, on protagonitzava un acte públic, que Gallego també havia decidit abandonar Vox.

Antonio Gallego, té una dilatada i polèmica trajectòria política: va ser regidor de l’Ajuntament del Prat de Llobregat pel PP durant cinc mandats; en aquest període també va ser durant un temps diputat provincial i membre del Consell Comarcal del Baix LLobregat. Fou diputat al Congrés de Diputats en la IX i X legislatures també pel PP. Era conegut per les seves campanyes xenòfobes com la que va protagonitzar al Prat amb expressions com “Menys immigració il·legal i més aparcaments”. Després d’abandonar el PP va ser el número 2 de les llistes de Vox al Parlament de Catalunya en les eleccions de 2021. Ara també ha marxat d’aquest partit.

Fotografia: Elnacional.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here