Els estudis previs a la dinàmica del litoral sud metropolita i la proposta d’actuacions de millora i protecció del litoral metropolità nord, elaborats per l’AMB, conclouen que les platges tenen un dèficit de sorra molt important a causa d’infraestructures com el dic del riu Llobregat ( que actua com a “trampa” de sediments que s’hi queden atrapats) i el port del Masnou. Si no es porta a terme un pla estructural de resiliència, les platges podrien perdre més de 20 metres en 30 anys.

L’AMB demana al Govern espanyol un pla d’estilització del litoral metropolità i estén la mà per coordinar-lo.

Les aportacions de sorra del port de Barcelona són insuficients per compensar  la pèrdua natural de 160.000 metres cúbics anuals de sorra del delta del Llobregat. Les platges del litoral del Baix Llobregat retrocedeixen 1 metre de mitjana anual.

L’AMB posa en relleu algunes de les actuacions que  el Ministeri per a la Transició Energètica  ha engegat al litoral metropolità, com la redacció del projecte de protecció i estabilització de les platges del delta del Llobregat, que actualment es troba en fase d’adjudicació.

Font i fotografia: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here