Des de fa 16 anys, CineBaix, el cinema associatiu de Sant Feliu de Llobregat, organitza la Mostra de Cinebaix, Mostra de cinema internacional del Baix Llobregat, que enguany estarà dedicada al cinema de la Mediterrània i del Llevant.

La programació inclou un total de 20 pel·lícules de 17 països diferents, 14 de les quals són estrenes a Catalunya i 7 a l’Estat espanyol, amb títols premiats en festivals de prestigi internacional.

Aquesta edició posa el focus en les guerres obertes des de fa temps a la Mediterrània  i el Llevant, guerres oblidades pels mitjans de comunicació, eclipsades per la guerra d’Ucraïna.

La mostra es complementa amb 5 sessions de cinefòrums i debats que acompanyaran pel·lícules  sobre Palestina, Kurdistan, Sàhara i Síria, amb la presència de directors i experts sobre aquests conflictes.

La inauguració serà aquest dijous 3 de novembre, i la Mostra arribarà fins el dia 21. La primera pel·lícula emesa serà Boy from heaven (a la fotografia), de Tarik Saleh, premiada amb el millor guió al Festival de Canes i representant de Suècia als Òscar. També es projectaran, entre d’altres, Holy Spider i My sunny Maad, nominada als Globus d’Or.

Les guerres invisibles de Palestina, Síria , Kurdistan, i el Sàhara seran molt presents a la Mostra. Un bon recordatori.

Font: CineBaix

Fotografia: La Voz de Galicia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here