L’antiga directora del Digital Future Society, Cristina Colom, va intervenir el passat dijous, 27 d’octubre, en el marc del cicle de conferències de Fer metròpoli, impulsat per Rethink, una iniciativa de la patronal Foment del Treball (a la fotografia).

Segons Colom, la transformació digital és imparable però també desigual. Es tracta d’un procés que impacte en aquells sectors socials més vulnerables. La tecnòloga va advertir que “las transformacions tecnològiques que vindran en els propers cinc o deu anys seran més rellevants que les que hem viscut en els últims 100 anys”.

Sobre l’impacte que està tenint en la regió metropolitana, dins la que s’inclou la comarca del Baix Llobregat, Colom va reclamar una major coordinació de tots els municipis per fer front a la bretxa digital, destacant que els ajuntaments han de veure la gran oportunitat de compartir les dades obertes de la ciutadania, treballant de manera racional per compartir reptes i solucions que no deixin ningú enrere. També va destacar la importància de promoure la formació digital dins les mateixes administracions.

Cristina Colom va recordar que les bretxes digitals actuals van més enllà de les generacionals o de gènere. I va advertit que si no es passa a l’acció de forma immediata les conseqüències seran irreversibles.

Font i fotografia: Foment del Treball

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here