Sant Feliu celebra del 3 al 20 de novembre la VIII Setmana del Patrimoni, amb un conjunt d’activitats que tracten temes com la guerra civil, l’exili o les lluites socials de la transició. A través de  xerrades, exposicions i itineraris guiats es proposa conèixer des de vivències a l’exili fins al patrimoni perdut durant la Transició, passant per la possibilitat de visitar virtualment escenaris dels conflictes que es van viure al municipi durant la guerra civil.

El cicle comença aquest dijous 3 de novembre, a les 7 del vespre, a la Biblioteca Montserrat Roig, amb el recital “Poesia i patrimoni a Sant Feliu” sobre la pèrdua patrimonial durant la Transició, a càrrec de Judit Cobeña.

El dissabte 5 es visitarà el Museu Municipal de Molins de Rei per conèixer l’exposició  sobre el pont de Carles III, i l’itinerari organitzat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat “Quan les parets parlen”, sobre les lluites socials al Sant Feliu de la transició.

El diumenge 6, l’Arxiu Comarcal i els Serveis Territorials d’Ensenyament organitzen una visita guiada en format virtual : “Escenaris dels conflictes”

El dilluns 7, tindrà lloc la xerrada “El patrimoni  i els espais de la memòria a l’espai públic” a càrrec de Josep Font, del Memorial Democràtic.

El dimarts 8, l’Ateneu acollirà a les 7 del vespre la taula rodona “La lluita per la salvaguarda del patrimoni arqueològic durant la transició (1970-1980)”.

Divendres 11, serà el torn de la presentació del llibre “Història de Juan Peñalver Fernández. Vida, exili i mort d’un llibertari”. També es podrà fer una visita comentada a l’exposició “No estamos muertos”.

Durant tots aquests dies es podran visitar les “Finestres al passat” situades en diversos punts del municipi, i la mostra “Accions per salvar el patrimoni arqueològic i arquitectònic durant la Transició”, organitzada per l’ARES i Arrels Locals, amb la col·laboració de l’Ateneu.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here