L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va fer públic aquest divendres, 4 de novembre, un comunicat titulat “El soterrament a Sant Feliu de Llobregat segueix avançant segons el calendari previst”. L’Ajuntament aclaria que “les obres del soterrament no patiran cap endarreriment, davant les especulacions sorgides recentment”.

El comunicat municipal sortia al pas d’una informació feta pública pel PSC el dia abans, en la que de forma poc rigorosa es parlava de “les possibles modificacions en el projecte de soterrament”. El PSC acusava a l’equip de govern “de demanar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana modificacions al projecte de soterrament” “que posaven en risc l’obra”. Segons el grup municipal socialista, que encapçala la regidora Lourdes Borrell, aquest canvi podria “aturar les obres de la nova estació aproximadament dos anys”.

L’Ajuntament de Sant Feliu ha aclarit que “dins la normalitat de les reunions de treball de caràcter tècnic, es va valorar una proposta sobre un possible canvi en el projecte en redacció de la nova estació, per tal de poder guanyar espai públic”.

Segons el consistori “aquesta proposta va ser posteriorment un dels temes tractats el passat 6 d’octubre en una reunió a Madrid amb el Ministeri i Adif, i va ser desestimada al constatar que podria afectar al desenvolupament del projecte”.

Però, tot i haver estat desestimada el 6 d’octubre, el PSC, tres setmanes desprès,  va plantejar la qüestió al Ple del 27 d’octubre, com si el tema no estigués resolt, segurament amb la intenció de crear incerteses entre la ciutadania i desacreditar la tasca de l’equip de govern municipal.

També Sant Feliu En Comú Podem (SFECP) va desmentir el mateix divendres “la informacions falses sobre el soterrament”.

Els Comuns recordaven que “al constatar que la modificació podria endarrerir el projecte, es va descartar la proposta, que mai va ser més que una consulta, com d’altres de caràcter tècnic que és normal i habitual fer durant una obra”.

La tinenta d’alcaldia i  responsable del soterrament, Lídia Muñoz, va afirmar que “qui planteja dubtes sobre la gestió de les obres del soterrament, així com de la definició urbanística de la ciutat, ho fa de manera interessada i electoralista. Sembrar dubtes davant el gran repte que tenim com a ciutat, és una mostra de desesperació i nerviosisme”.

En definitiva, sembla que el PSC ha volgut provocar una tempesta política, que ha quedat reduïda a una tempesta en un got d’aigua.

Fonts: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, PSC i En Comú Podem

Fotografia de la futura estació: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here