Gemma Badia, actual alcaldessa de Gavà, va ser elegida per l’agrupació local socialista, el passat dimecres, 2 de novembre, per unanimitat cap de llista del PSC en les properes eleccions municipals.

Badia va declarar: “Vull seguir dedicant totes les meves energies i totes les meves capacitats en el veïns i veïnes de Gavà”. Va afegir que “ Res és fàcil. Les coses no surten bé per casualitat. Els recursos són limitats i, en temps de dificultats, cal saber gestionar-los molt bé i escollir bé les prioritats”.

La cap de llista va citar entre aquestes prioritats, atendre a les persones que més ho necessiten, tenir barris de qualitat, garantir una ciutat neta, i disposar d’equipaments socials, culturals i esportius cada cop millors.

Badia s’enfronta a diversos temes polèmics, com l’oposició d’una part de la ciutadania al Pla de Ponent, expressada per la Plataforma Salvem el Calamot i per partits com ERC i els Comuns,  o a la seva postura favorable a l’ampliació de l’aeroport del Prat, que xoca amb les posicions dels grups ecologistes.

Gemma Badia serà la primera vegada que encapçala una llista electoral: el 12 de juliol de 2021 va substituir la fins llavors alcaldessa Raquel Sánchez (a la fotografia), quan aquesta va ser nomenada ministra. Havia entrat a l’Ajuntament l’any 2015.

L’any 2019, el PSC, encapçalat per Sánchez, va obtenir una ajustada majoria absoluta amb un 41 % dels vots i 11 regidories, beneficant-se de la diviso entre Podem ( 7’6 % i 2 regidories) i els Comuns ( 3’1% i cap regidor). ERC va quedar en segon lloc amb el 17’4 % dels vots i 4 regidories. Ciutadans va obtenir 2 regidories i Junts i el PP en van aconseguir una cadascú.

De cara al 2023, caldrà veure si Badia conserva el mateix suport que Sánchez, l’impacte d’una possible candidatura conjunta de Comuns i Podem, i les conseqüències de la previsible desaparició de Ciutadans i de la confrontació en el món independentista entre ERC, Junts i la CUP.

Font: PSC- Baix Llobregat

Fotografia: El Periódico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here