Els Bombers de la Generalitat han donat el matí d’aquest dijous, 10 de novembre, per controlat l’incendi a la depuradora del Prat de Llobregat ( a la fotografia), segons ha informat el cos d’emergències.

Com a conseqüència de la millora de la situació el pla d’emergències per risc químic ( PLASEQCAT) ha passat  a dos quarts de 8 del matí de fase d’emergència a alerta i s’ha aixecat el confinament de 500 metres al voltant de la depuradora.

Els Bombers, que van arribar a activar 24 dotacions durant la nit, continuen treballant amb 12 dotacions, inundant d’escuma la zona afectada per l’incendi per evitar revifalles.

A 3/4 de 10 de la nit del dimecres l’empresa va trucar al 112 per alertar d’un incendi en el dipòsit de reactius de fangs. Protecció Civil va activar a les 11 i 17 minuts de la nit en fase d’emergència el PLAEQCAT després que els Bombers informessin que a la zona s’emmagatzemaven productes químics que podien ser potencialment perillosos. Es va establir un perímetre de confinament de 500 metres al voltant de la industria.

L’estratègia dels Bombers ha consistit en el muntatge de tres línies d’aigua mixtes per poder extingir l’incendi. El foc ha afectat dipòsits de fibra de la depuradora emmagatzemats en tres contenidors d’uns 1.000 litres cadascun.

En l’incendi no s’han produït ferits. Tot i així, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) havia desplaçat preventivament dues unitats i els Mossos n’han activitat cinc.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està analitzant “possibles afectacions en la qualitat de l’aigua per vessaments al darrer tram del Llobregat i platges del Prat”. En tot cas, aquesta possible incidència no afecta a l’aigua de boca.

Activat el Pla d’emergències del Prat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat va activar de seguida el Pla d’emergències municipal i el Centre de Coordinació Operativa Local per fer seguiment de l’emergència en contacte amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

L’alcalde el Prat, Lluís Mijoler, va tranquil·litzar a la ciutadania explicant que “No hi ha afectació a la població, no hi ha risc químic, per això no han sonat les sirenes, i estem a l’espera que es pugui extingir el foc, que ja ens han dit que no ser ràpid. Sobretot celebrar que no hi ha hagut cap víctima i, un cop extingit, ja veurem quines en són les causes”.

La policia local de la ciutat va col·laborar en el dispositiu per apagar el foc.

A les 8 del matí els treballadors han pogut tornar a entrar en la depuradora.

Font: ACN

Fotografia: Bombers de la Generalitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here