Noticia important per a una bona part dels municipis del Baix Llobregat. El Consell Metropolità celebrat aquest passat dimarts, 8 de novembre, va aprovar inicialment els pressupostos generals de l’AMB per al 2023, amb un import consolidat de 2.470 milions d’euros de despeses i 2.491’4 milions d’euros d’ingressos. L’AMB està presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (a la fotografia).

Els comptes van ser aprovats pels grups del PSC, els Comuns, ERC i Junts per Catalunya. Hi van votar en contra els grups de la dreta: PP, Ciutadans i Valents, així com una consellera no adscrita.  Es van abstenir els tres representants unipersonals situats en l’entorn de la CUP (Compromís i Acord per Torrelles, Guanyem Badalona i Ara decidim Ripollet) i també Endavant Sant Just.

El pressupost consolidat de l’AMB inclou també el de l’Institut Metropolità del Taxi, el de l’IMPSOL, i els de diverses societats, consorcis i fundacions en les que participa l’AMB.

El pressupost representa un increment del 12’89 % de despeses i d’un 13’88 % d’ingressos en relació al 2022. Es formula amb un superàvit inicial aproximat de 21 milions i mig d’euros

Els comptes pel 2023 volen donar suport a les diferents línies estratègiques de l’AMB pensades per pal·liar els efectes de la crisi en els col·lectius més vulnerables, i també en les pimes i els autònoms.  Incorporen mesures en matèria social i de suport a l’economia productiva, a l’impuls a l’ocupació i l’economia social i solidària, a la mobilitat sostenible , a l’urbanisme, a l’habitatge, a l’ecologia, i als projectes de solidaritat i cooperació internacional i d’educació per a la justícia global.

Font: AMB

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here