L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló organitza les II Jornades de Memòria Històrica Local (a la fotografia), aquest dissabte,12 de novembre, i el diumenge 13. Les Jornades d’enguany, que donen continuïtat a les que es van celebrar el 2020, aprofundiran en les conseqüències de la Guerra Civil i com aquests fets van influir en l’educació i la societat de la postguerra. La regidoria de Patrimoni vol recuperar el passat històric del municipi donant veu a les persones que el van viure.

Dissabte, a les 6 de la tarda, al Centre Cívic Can Baruta, es farà l’acte d’inauguració de les Jornades i de l’exposició itinerant del Memorial Democràtic “Vencedors i vençuts”. A continuació, en Josep Padró i la Montserrat Vilajuliu  recordaran l’escola de postguerra, amb la conferència “Memòria de les escoles: una educació en blanc i negre”

El diumenge al matí, l’Agrupació Escolta i Guia Joan I i l’Esplai Greska organitzaran una mostra dels jocs tradicionals que es practicaven a la plaça de les Vinyes. Per la tarda es projectarà el documental “Memòria de Santa Coloma de Cervelló: festes, tradicions i convivència” al Teatre de l’Ateneu Unió de la Colònia Güell; tot seguit es farà un ball amb el duet Fase 2.

Una bona iniciativa destinada a recuperar la memòria del passat del municipi.

Font i fotografia: Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here