Ple del Parlament de Catalunya aquest dijous, 10 de novembre, amb un punt d’especial transcendència per al Baix Llobregat: una moció del PSC demanant al Govern de la Generalitat que impulsi l’ampliació de l’aeroport del Prat que va quedar descartada ara fa un any.

Els suports que ha tingut la moció socialista dibuixen clarament les posicions polítiques sobre el tema: a més del PSC, hi van votar a favor els independentistes de Junts per Catalunya i la dreta i l’extrema dreta espanyolistes de VOX, PP i Ciutadans. La moció va ser aprovada amb els vots en contra d’ERC, que tornava a discrepar del seu fins fa poc soci de Govern, d’En Comú Podem i de la CUP.

La moció aprovada demana “continuar parlant amb el govern d’Espanya i AENA  per tal de transformar i ampliar l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona- El Prat en un veritable hub internacional”. El PSC va defensar la seva moció per “la necessitat d’infraestructures estratègiques”.

El projecte d’ampliació del Prat, promogut per la ministra de Transports i exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president socialista d’AENA, Maurici Lucena, xoca amb l’oposició de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Ajuntament el Prat de Llobregat, governats tots dos pels Comuns. Sembla que la nova ofensiva del PSC, que compta amb el suport de la patronal catalana Foment del Treball, busca mantenir el tema obert per fer-ne bandera durant la campanya de les eleccions municipals de 2023.

Fotografia de Salvador Illa i Laura Borràs: El plural

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here