Després d’un cert estira i arronsa l’empresa SEAT ha acceptat els 397 milions d’euros del Projecte Estratègic per la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) que l’hi havia assignat el Govern central. Així ho va confirmar el passat dimecres, 9 de novembre, l’empresa en un comunicat.

Així doncs, el grup Volkswagen , conjuntament amb diverses empreses, invertirà 10.000 milions a l’Estat espanyol. La inversió més forta es produirà al País Valencià, en la instal·lació de la gigafàbrica de bateries a Sagunt.

El Baix Llobregat també en sortirà beneficiat ja que aquests fons permetran electrificar la planta de SEAT a Martorell.

“És un primer pas i alhora, continuarem buscant solucions per desenvolupar el nostre ambiciós pla d’electrificació” va manifestar el president de SEAT, Wayne Griffiths (a la fotografia).

A Martorell s’espera que el projecte sigui realitat durant els mesos vinents,  quan les línies de producció s’hagin començat a adaptar al nou vehicle elèctric, amb l’objectiu que el 2025 dos dels nous models de la planta siguin 100% elèctrics. Durant aquets temps s’haurà de formar la plantilla. Però cal recordar que el nou vehicle elèctric implica una reducció de la càrrega de treball del 30% i, per això, els sindicats UGT i CCOO confien que s’adjudicaran nous models per compensar la pèrdua de producció.

Font: SEAT i RTVE

Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here