El Govern de la Generalitat va iniciar aquest passat dissabte, 12 de novembre, el procés de licitació de les obres per desdoblar la B-224 entre Martorell i Sant Esteve Sesrovires (a la fotografia), amb un pressupost de 28 MEUR.

Són 2 quilòmetres que els municipis de la zona han reclamat insistentment ampliar per facilitar el trànsit dels més de 30.000 vehicles diaris que hi circulen i per reduir la sinistralitat de nombrosos revolts.

Ara fa un any, el Departament de Territori de la Generalitat anunciava la licitació immediata per començar els obres aquest 2022, però el concurs s’ha endarrerit fins ara.

El nou conseller Juli Fernández, va garantir, a peu de carretera, que ara va de debò i que  les obres començaran la primavera del 2023. Però va advertir que la previsió és que durin dos anys, fins el 2025.

Els alcaldes de Martorell i Sant Esteve Sesrovires es van felicitar per l’anunci però van plantejar altres reivindicacions. Enric Carbonell, alcalde socialista de Sant Esteve Sesrovires, va manifestar: “La gent ens demana que no acabem aquí”, tot recordant que la via acumula una sinistralitat elevada i reclamant que les obres arribin més enllà del tram que ara es licita.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, de Junts, va demanar al conseller d’ERC que també s’avanci en el tram superior per enllaçar amb la variant  de l’AP-7 i l’A-2, amb la mirada posada al futur enllaç amb la B-40.

Font: ACN

Fotografia: Regió-7

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here