La Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat organitza des d’aquest dilluns 14 de novembre fins el dia 26, dissabte, la tercera edició de BiblioEXTRARADI per difondre autors i obres al voltant del concepte d’extraradi, perifèria, barri, ciutat… unes definicions aplicades sovint a la comarca del Baix Llobregat.

El tema es tractarà desde la literatura i també des d’altres disciplines com el periodisme, la música, cinema al Cinebaix, la història o l’art. Més d’una  quinzena de propostes culturals que inclouen xerrades, tallers i clubs de lectura a la biblioteca de la capital del Baix Llobregat. Hi seran presents Luis Goytisolo, acadèmic de la RAE, per parlar del seu llibre “Las afueras”, el director de Crític, Sergi Picazo, el mediàtic periodista Toni Padilla, cap d’esports del diari Ara, per parlar de futbol, història i barris, Josep Padró, estudiós de la història de la Colònia Güell, o José Ángel Mañas, Premi Nadal de 1994 per “Historias del Kronen”.

El divendres, 18 de novembre, a les 7 de la tarda, un dels plats forts de les jornades: el debat “Ciutats invisibles: els llocs que mai surten als vídeos de TV3”. Hi participaran destacats periodistes com el ja esmentat Sergi Picazo,  veí de Sant Feliu, Marc Andreu, Raul Montilla i Montse Santolino.

El bar Els pagesos col·labora amb el Cicle amb el debat Llibreries de perifèria, organitzat per La Mordida, i amb el concert del grup Flamarades, la banda liderada per Daniel Magallón, cantant contemporani de veu profunda nascut a Sant Joan Despí, el dijous, 24 de novembre

La cloenda del cicle serà el dissabte 26, amb el grup de música Clash City Rockers, el tribut català a The Clash, que uneix diversos músics de Sant Feliu.

“Les elits culturals som nosaltres també”, canta Alizzz, “un xarnego de perifèria”, des de Castelldefels. Doncs això: què passa al Baix Llobregat, nens (i nenes)?  La Biblioteca Montserrat Roig ens convida a parlar-ne

Fonts i fotografia: Biblioteca Montserrat Roig i Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here