El 29 de març de 1922 va arribar el primer ferrocarril a l’estació d’Olesa de Montserrat (a la fotografia). El passatge del comboi inaugural era una important representació dels principals càrrecs polítics i empresarials del moment. Va sortir de Barcelona i, en arribar a l’estació d’Olesa, va tenir lloc l’acte oficial d’inauguració i a continuació els viatgers van visitar la Colònia Sedó. El mateix dia que es complien 100 anys de la efemèride l’Ajuntament ja va organitzar una exposició i una conferència i es va presentar un llibret commemoratiu.

Aquest passat dissabte, 12 de novembre, es va celebrar a la renovada plaça del Doctor Fleming (davant de l’estació) una jornada festiva per commemorar aquella arribada del ferrocarril a Olesa, un mitjà de transport vital per al desenvolupament econòmic i social del municipi. En el marc de la celebració es va estrenar un vagó dels FGC dedicat a Olesa. El regidor de Festes, Jordi López, va explicar que “aquest cotxe s’ha retolat amb imatges antigues de l’estació i també imatges actuals del municipi i estarà en circulació durant 6 mesos”.

També es va distribuir el llibret commemoratiu que porta per títol “La formació dels Ferrocarrils Catalans. Cent anys del tren a Abrera, Olesa i Monistrol”, escrit per Antoni Gras i Antoni Pérez.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, va ressaltar que “l’arribada del ferrocarril a Olesa és un dels fets més remarcables de la història socioeconòmica local”. També va destacar, però, els reptes que resten per assolir: escurçar la durada dels trajectes, augmentar les freqüències, reduir les tarifes, i desenvolupar la xarxa que connecti amb el Vallès i la resta de Catalunya. Una mirada cap el passat pensant en el futur més o menys immediat.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

Fotografia: Periòdic 08640

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here