Mentre l’alcaldessa de Gavà presenta al·legacions contra l’ampliació de la protecció del Delta del Llobregat, la Plataforma Salvem el Calamot-Aturem al Pla de Ponent continua la seva lluita per salvar un corredor biològic.

La Plataforma, tal com va anunciar, ha interposat un recurs contenciós administratiu al jutjat número 13 de Barcelona contra el projecte del Pla de Ponent de Gavà.

El recurs ha estat presentat, en nom de la Plataforma, per la Federació d’Ecologistes en Acció i l’advocat Eduard Ribot. Partits com ERC i els Comuns també s’oposen al Pla que impulsa l’Ajuntament governat pel PSC.

Aquest recurs és fruit de 2 anys de feines prèvies per tal de fomentar el cas i després d’esgotar la via purament administrativa que es va materialitzar el passat mes de febrer qual la plataforma va presentar una demanda de nul·litat del Pla de Ponent al registre de l’Ajuntament.

El Pla de Ponent és un macro- projecte urbanístic que Gavà porta arrossegant des dels anys 90, tot i que ja se’n parlava abans, i que inicialment es va plantejar com una urbanització de luxe.

Amb els anys, segons al Plataforma, ha anat canviant aquest enfocament però manté el problema principal, que és que suposa la destrucció del darrer corredor biològic que hi ha entre el massís del Garraf, el Parc Agrari i el Delta del Llobregat, vital per la diversitat ecològica d’ambdós espais. Sense oblidar la destrucció que suposa per l’entorn natural de Gavà, una de les coses més valorades per la ciutadania i raó per la qual aquest projecte és rebutjat per gran part de la població.

A més, la raó principal que s’al·lega per fer aquest projecte és que calen els nous habitatges per al creixement de Gavà, però la realitat, tant al mateix municipi com en d’altres del voltant, és que la població està estabilitzada o decreix.

També es diu que al conjunt de l’àrea metropolitana calen 10.000 habitatges nous en la propera dècada, però el Pla de Ponent contempla ell sol gairebé la meitat d’aquesta necessitat ( 4.968).

Ara, la paraula la tindrà el jutjat número 13 de Barcelona.

Font i fotografia: Plataforma Salvem el Calamot- Aturem el Pla de Ponent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here