Quan encara ressonen les conseqüències  de la mobilització de centenars de milers de persones pels carrers de Madrid (a la fotografia), aquest passat diumenge, en defensa de la sanitat pública i en contra de la polítiques privatitzadores i insolidàries de la presidenta Díaz Ayuso, el Fòrum Social del Baix Llobregat convoca una manifestació que vol cridar l’atenció sobre la situació de l’assistència primària a Catalunya.

L’acte ha estat anunciat per aquest dijous, 17 de novembre, a les 6 de la tarda, davant el CUAP de Sant Ildefons, a Cornellà.

El Fòrum exigeix que el 25 % del pressupost de sanitat es destini a l’atenció primària. Considera que aquesta atenció és la millor inversió en prevenció i detecció precoç, i que, per això, és fonamental destinar-hi recursos humans i materials, tal com reclamen els professionals de la sanitat i les persones usuàries d’aquest servei públic.

El Fòrum Social del Baix Llobregat exigeix al Govern de la Generalitat:

  • Destinar el 25 % del pressupost sanitari a l’atenció primària, tal com recomana l’OMS.
  • Una vegada assolit aquest nivell inversor, incrementar de forma progressiva els recursos materials i de personal per donar resposta a les necessitats i els drets de la ciutadania.
  • Garantir la transparència sobre quines despeses són incloses en el pressupost de l’atenció primària en els pressupostos anuals.

El Fòrum Social del Baix Llobregat és una aliança de forces polítiques i socials, que té com objectius prioritaris la Justicia Social, la defensa dels Drets Socials, Civils i Polítics, el manteniment de l’Estat del Benestar i la millora de les condicions de vida de les ciutadanes i els ciutadans de la comarca.

Font: CCOO Baix Llobregat

Fotografia: La Vanguardia

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here