La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, tal com ha informat elBaix.cat, ja ha emès el seu informe en relació a les presumptes irregularitats de les retribucions percebudes per l’exalcalde socialista Enric Llorca i cinc regidors del PSC i Ciutadans, entre el 2015 i el 2019. Davant el fet que la Comissió es pronunciava per la no nul·litat dels acords adoptats pel Consistori, l’alcaldessa socialista Ana Alba, va convocar aquest passat dilluns una roda de premsa en la que va considerar que l’informe “donava la raó a  l’Ajuntament”. Va criticar el grup municipal de Fem Sant Andreu-ERC per haver difós “que s’havien produït irregularitats, sense tenir present la presumpció d’innocència ni esperar a que la llei es pronunciés”.

Ara, Fem Sant Andreu, grup municipal integrat per ERC i Vecinos por el Cambio, ha fet pública la seva resposta. Aquest dimecres, 16 de novembre, el cap de llista de Fem Sant Andreu, Marc Giribet, acompanyat de la regidora María Antonia Borbón (a la fotografia), va voler aclarir, en clara referència a les paraules de l’alcaldessa, que “la llei encara no ha donat la raó a cap de les parts, ja que la llei es dirimeix en un tribunal de justícia, i la causa encara no ha arribat en aquest punt”. La Comissió Jurídica Assessora, tal com el seu mateix nom indica, no és cap tribunal que pugui dictar una sentència.

Giribet va recordar que “existeixen 4 informes de diferents administracions: el que hem conegut aquesta setmana, el de la Secretaria de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, l’informe de la Diputació de Barcelona i el de l’Oficina Antifrau de Catalunya. D’aquests 4 informes, els tres últims afirmen la presència d’irregularitats tant en el cas de l’exalcalde, com en el dels regidors de dedicació exclusiva”.

Fem Sant Andreu va posar èmfasis en que l’Informe de la Comissió Jurídica Assessora estableix que “l’aplicació d’aquests complements retributius als càrrecs electes no es podia fer en aplicació del Conveni col·lectiu del personal laboral”, tal com va aprovar de forma inapropiada l’Ajuntament de Sant Andreu.

A més, Giribet també va destacar que la Comissió es queixa en el seu informe que no ha tingut accés a tota la informació.

Finalment, ERC va denunciar que el govern de PSC i Ciutadans “continua entossudit a mirar cap a una altra banda davant els problemes reals del municipi”

Font i fotografia: Fem Sant Andreu

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here