Aquest passat dijous, 10 de novembre, la 4a Edició dels Premis Rezero Catalunya, ceelbrada a Barcelona, ha volgut visibilitzar les iniciatives que duen a la pràctica accions inspiradores i referents en la prevenció de residus i el consum responsable. Una feina, a vegades poc fomentada i visibilitzada, però amb un important impacte tan social com mediambiental.

L’acte d’entrega dels Premis s’emmarcava dins la Festa Rezero que cada any celebra l’entitat com a punt de trobada dels diferents actors (socials, econòmics i de l’administració pública) que treballen en pro de la prevenció de residus i el consum conscient. Va comptar amb l’assistència de 120 persones.

El Patronat de Rezero està format per Àlex Goñi, de PIME Comerç, Xavier Gabarrell, d’ICTA-UAB, Victor Cardador, d’Urbasser, i Eduard García, de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat.

Entre les iniciatives premiades en trobem dues directament vinculades al Baix Llobregat:

  • Encarna García, tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Viladecans (a la fotografia), va recollir el Premi Rezero 2022 pel projecte Viladecans Repara, que neix amb l’objectiu que la deixalleria esdevingui un centre polivalent i multifuncional, un equipament ambiental de la ciutat, on els residus es poden reparar, reutilitzar i regaudir. Encarna García va tenir unes paraules de reconeixement per la importància de la col·laboració de la Generalitat i l’AMB en el projecte Viladecans Repara.
  • Gisela Pahissa de El Rebost de Sant Feliu, va recollir el Premi Rezero 2022 de Catalunya en la categoria de Comerç, per la iniciativa de recollir envasos de la mateixa clientela o envasos de la botiga reutilitzables per enviar a casa de les persones que compren a distància a la seva botiga. Pahissa va reivindicar la importància d’educar la ciutadania perquè aprengui a comprar amb criteri.

També van rebre premis Antoni Gálvez,  president del Gremi de Carnissers Xarcuters i Aviram de Barcelona, i Jordi Caparrós de Baula. Entre les administracions finalistes hi havia l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

Fonts i fotografia: Rezero i Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here