Ni fet expressament. 10 dies després del suport de Junts a la proposta presentada pel PSC d’impulsar l’ampliació de l’aeroport, que va tenir també els vots de PP, Vox i Cs, i quatre dies després que el grup parlamentari de Junts hagi registrat una proposta de resolució contra l’increment de la protecció del Delta del Llobregat, Junts per Catalunya va celebrar aquest dissabte, 19 de novembre, el seu Consell Nacional al Prat de Llobregat.

En aquest Consell Nacional, segons diverses fonts, el secretari general del partit, Jordi Turull, va intentar evitar que s’abordessin el temes de controvèrsia interna, com el cas del diputat Francesc de Dalmases i el paper de la presidenta del partit Laura Borràs pressionant l’advocada Magda Oranich, o quina serà la línia política de Junts ja fora del Govern. Un sector del partit voldria que es convoqués un Consell Nacional Extraordinari i una Convenció municipalista per definir com abordarà Junts les dificultats que se li han obert amb diversos alcaldes i alcaldesses, preocupats per la imatge de radicalisme que està produint el trencament amb ERC, i la baixada que les enquestes prediuen.

Però el missatge públic cap a l’exterior de Jordi Turull (a la fotografia)  no es va basar en la seva visió de la sostenibilitat al Baix Llobregat ni en les divisions internes, sinó que es va centrar en criticar ERC. Turull va acusar el Govern de tenir un nivell “d’aplanament” i “actitud contemplativa” davant el “maltractament de l’Estat cap els catalans”. Turull va denunciar “l’espoli fiscal crònic” que pateix Catalunya i va repetir la seva idea que la intenció de la derogació del delicte de sedició és introduir el “A por ellos!” en el Codi Penal, i hi va posar en el mateix sac el proper judici per prevaricació i falsedat documental contra la presidenta del partit Laura Borràs, que ha de tenir lloc entre el 10 de febrer i l’1 de març de l’any vinent, a pocs mesos de la campanya de les eleccions municipals.

El proper dimarts, dia 22 de novembre, el Prat continuarà essent actualitat per a Junts. Els exalcaldes de Barcelona, Xavier Trias, i de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, seran presents al Centre Cívic Palmira Domènec, en l’acte de presentació de Gerard Valverde com a cap de llista del partit per a les properes eleccions locals de maig de 2023. En l’actualitat, Junts no  té representació a l’Ajuntament de la ciutat ja que el 2019 no va arribar al 5% preceptiu.

Fotografia: Nació Digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here