Tres mesos després de la forta explosió controlada a la pedrera (a la fotografia) que va sacsejar bona part del municipi, i de la que elBaix.cat va informar, la Direcció general d’Indústria de la Generalitat ha respost les múltiples comunicacions remeses per l’Ajuntament de Begues al llarg d’aquests mesos, en les quals es manifestaven una sèrie de demandes.

Ara, tot i que la Generalitat accepta algunes de les reclamacions de l’Ajuntament, el consistori no es dona per satisfet perquè encara hi ha demandes desateses.

La Generalitat ha fet arribar un informe en el que es conclou que el fort impacte de l’explosió controlada del 3 d’agost es trobava dins el paràmetres permesos per la llei i que l’impacte sonor percebut fou degut al fet que la detonació es va produir en una zona d’argiles que no absorbeixen l’energia generada per l’explosió sinó que la transformen en ona aèria. Aquesta explicació de la Generalitat coincideix amb la que va donar en el seu moment l’empresa explotadora de la pedrera.

La Direcció General d’Indústria proposa una sèrie de mesures per a la millora del control, tant en la perforació com en la càrrega de les voladures. També s’avé a l’establiment d’un control complementari de les voladures, amb la col·laboració externa de la Universitat.

Tot i la resposta, el govern municipal no es dona per plenament satisfet, ja que hi ha demandes que encara no han obtingut resposta. L’Ajuntament es reunirà aviat amb representants de l’associació veïnal de Begues Parc per concretar els següents passos. La preocupació d’una bona part de la ciutadania pels efectes de la pedrera no ha desaparegut.

L’alcaldessa de Begues és Mercè Esteve, de Junts per Catalunya. El seu partit, que formava part del Govern de la Generalitat quan es va produir l’explosió el mes d’agost, ara és a l’oposició després del trencament del pacte de coalició entre ERC i Junts.

Font i fotografia de la Pedrera de Les Cubetes: Ajuntament de Begues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here