Un jove independentista, estudiant universitari, va acceptar el passat dilluns, 14 de novembre, tres anys i quatre mesos de presó, que se suspendran, per buidar un extintor davant els Mossos d’esquadra en els aldarulls del 2019 a l’aeroport del Prat després der la sentència del Tribunal Suprem que va condemnar als dirigents independentistes pels fets de l’octubre de 2017.

La Fiscalia demanava fins a nou anys de presó, petició que va rebaixar a gairebé un terç, a més d’una multa de 1.400 euros i un curs de formació, cosa que la defensa del jove va acabar acceptant en la vista oral celebrada a l’Audiència de Barcelona. El tribunal el va condemnar per atemptat contra l’autoritat i desordres públics. Se li suspendrà l’ingrés a presó durant quatre anys condicionat a que no delinqueixi novament i al pagament de multa.

Segons el relat d la Fiscalia, acceptat per la defensa, cap a les 5 de la tarda del 14 d’octubre de 2019, el jove era al vestíbul  de la T-1 al qual s’accedeix per l’andana de la parada de metro. Unes 200 persones intentaven accedir a la terminal per paralitzar l’operativa de l’aeroport sense fer cas de les ordres policials d’abandonar la infraestructura. Es va paralitzar el servei de metro i es va bloquejar el pas de passatgers, cosa que va causar un cert caos a la terminal.

Agents de la Brimo dels Mossos van formar dues línies policials, esquena contra esquena i separades uns dos metres cadascuna, per controlar els manifestants que arribaven des de la parada de l’Aerobús. L’acusat era davant aquesta última línia policial i anava tapat amb un casc integral de moto. Va agafar un extintor penjat en una columna del vestíbul i el va buidar dirigint-lo a la cara del agents durant uns segons. Després va llençar l’extintor cap els policies i la bombona va caure entre les dues línies d’antiavalots. Cap agent va resultar ferit.

Ara, el jove ha estat condemnat mentre que de qui va convocar la ciutadania a ocupar l’aeroport del Prat, amb el lema “Tothom a  l’aeroport” (a la fotografia), per aturar-ne l’activitat, el denominat Tsunami Democràtic, ningú n’ha tornat a sentir a parlar. El moviment resta inactiu a les xarxes des del 14 de gener de 2020. El Tsunami Democràtic va comptar amb el suport dels partits i entitats independentistes i de dirigents polítics com Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, que en van fer difusió via Twitter.

Font: ACN

Fotografia: PuntAvui

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here