El passat divendres, 18 de novembre, es va reobrir l’Ateneu d’Esparreguera. El retorn a l’activitat ha estat possible perquè ja han finalitzat les obres de remodelació, actualització i rehabilitació de diferents espais de l’edifici. Per a celebrar-ho, l’Ajuntament va programar durant el cap de setmana diverses activitats, incloent-hi l’acte d’inauguració per part de l’alcalde Eduard Rivas. L’alcalde va manifestar la seva satifacció per la “reobetura d’aquest equipament municipal que tornarà a ser un espai per al gaudi de tota la ciutadania de la vila”

L’edifici de l’Ateneu està ubicat al carrer Francesc Macià, número 26, i forma part de l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic com a Bé d’Interès Local (BCIL).

Les obres van començar el mes de març d’aquest any i han anat a càrrec de l’empresa B28 Construccions SL, amb un pressupost de 297.520 euros, IVA inclòs.

S’han adequat els lavabos i l’accés per a persones amb mobilitat reduïda, s’ha realitzat la reparació i millora d l’estanqueïtat de l’edifici i la rehabilitació de la sala annexa a la llotja i d’alguns punts de la coberta. També s’ha fet l’arranjament de les instal·lacions tèrmiques i de climatització i de la instal·lació elèctrica de l’equipament. L’Ateneu ha estat tancat els mesos que han durat  les obres.

L’Ateneu d’Esparreguera va néixer l’any 1919, amb el nom d’Ateneu Nacionalista. L’actual seu, ara remodelada, va ser construïda l’any 1926. En els seus orígens era freqüentada per gent catalanista de caràcter progressista. L’edifici és ara de propietat municipal, i l’alcalde Rivas va anunciar “una nova etapa col.laborativa amb el llogater de l’equipament” que permetrà la celebració de més activitats culturals i socials.

Font: Ajuntament d’Esparreguera, Ràdio Esparreguera i Viquipèdia

Fotografia: Ràdio Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here