Ciutadans ha decidit presentar mocions als ajuntaments de l’Estat espanyol, de Catalunya i del Baix Llobregat on té representació per rebutjar la derogació del delicte de sedició i la resta de modificacions del Codi Penal que aquest dijous arriben ja al plenari del Congrés de Diputats. La denominada “Via Asens”, impulsada pel diputat dels Comuns Jaume Asens ( a la fotografia), i pactada entre el Govern espanyol, integrat pel PSOE i Unidas Podemos, i partits com ERC, PNB i Bildu, serà discutida, doncs, en ajuntaments com Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Castelldefels, Sant Andreu de la Barca o Martorell; en alguns d’aquests municipis el PSC i Ciutadans governen junts.

El secretari d’acció institucional de Ciutadans a Catalunya, Joan García, considera “absolutament necessari” evitar la reforma del Codi Penal perquè “afebleix l’estat de dret”.

La moció que arribarà als ajuntaments demana també mantenir la mateixa pena per a qui cometi delictes de malversació, amb independència de si els fons públics s’han desviat per lucre personal o no.

L’anunci es produeix després del fracàs de la manifestació convocada pel partit d’extrema dreta Vox, a Barcelona, aquest passat dissabte, 19 de novembre,  contra la reforma del Codi Penal, a la que, segons la Guàrdia Urbana, només van assistir-hi 300 persones.

També sectors independentistes, encapçalats per l’expresident Puigdemont, s’oposen a la derogació de la sedició, que qualifiquen com una trampa per a l’independentisme. Caldrà veure què vota Junts per Catalunya, formació molt crítica amb la reforma del Codi Penal, als ajuntaments de la comarca on té presència. El secretari general de Junts, Jordi Turull, es va declarar contrari a la reforma el passat dissabte al Prat de Llobregat, perquè considera que és introduir el “A por ellos” al Codi Penal. L’ANC ha convocat una manifestació contra la derogació de la sedició el proper dia 6 de desembre a Barcelona.

Fotografia: Racó català

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here