S’apropa la tradicional Fira Avícola del Prat de Llobregat que tindrà lloc del 2 al 4 de desembre. Un dels elements més esperats és el cartell de la Fira, que va ser presentat fa unes setmanes al Centre d’Art Torre Muntades, per l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, el regidor Juan Carlos Moreno i la regidora Esther García (a la fotografia).

El cartells presentats van ser tres: el de la Fira Avícola i els de les dues mostres que tindran lloc simultàniament  a la Granja de la Ricarda: l’espai Gastronòmic i la Mostra d’Entitats.

L’autor dels cartells és l’il·lustrador pratenc Oriol Vidal, que va descriure així l’essència de la imatge gràfica dels tres esdeveniments: “Fusiona el pollastre Pota Blava , que n’és l’element principal, i l’integra amb d’altres figures i edificis característics del Prat com la Torre de l’Aigua, l’Ajuntament, la torre de l’aeroport..”. Per integrar aquests elements la cresta del gall es transforma en un skyline amb il·lustracions que al·ludeixen als elements propis de la ciutat, com la Carxofa Prat, el Semàfor dels espais protegits del Delta o l’església .

Al cartell general de la Fira, a la cresta del pollastre, predominen les referències als elements del paisatge urbà. Al cartell de l’Espai Gastronòmic, l’element central de la cresta és la Carxofa Prat, mentre que al de la Mostra d’Entitats tenen major presència les al·lusions al teixit social i cultural i a la cultura popular de la ciutat. L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, va destacar durant la presentació dels cartells que la Fira Avícola “més enllà del valor cultural i gastronòmic, està lligada a la identitat pratenca”.

Oriol Vidal compta amb una llarga trajectòria al món de les sèries d’animació en diverses productores i al món editorial, com a il·lustrador de publicacions d’àmbit internacional.

La Fira Avícola es celebrarà novament a la Granja de la Ricarda, amb un ampli espai de prop de 19.000 metres quadrats per expositors de tota mena. El cap de setmana del 2, 3 i 4 de desembre, el Baix Llobregat té una cita ineludible al Prat de Llobregat.

Font i fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here