L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) amplia l’alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat, que és la que abasteix d’aigua, entre d’altres zones,  l’àrea metropolitana de Barcelona. La nova alerta afectarà 202 municipis, que s’afegeixen a la llista de 515 poblacions amb restriccions d’aigua. Entre les comarques afectades hi ha la del Baix Llobregat.

Això implica restriccions d’aigua en usos agrícoles, ramaders , industrials i lúdics. Segons la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, amb la resolució d’aquest dimarts, 22 de novembre, del Govern de la Generalitat, “Hi haurà 26 comarques en alerta, 6’6 milions d’habitants”.

La limitació principal és per a l’aigua de reg agrícola ( 25%), per a usos ramaders ( 10%), industrials (5%) i usos recreatius que impliquin reg (30%) com ara el golf, i altres ( 5%). Les restriccions no afectaran, però, l’aigua de boca, que està garantida.

En el cas dels usos urbans, hi ha limitacions en el reg de jardins i zones verdes; es prohibeix omplir fonts ornamentals i hi ha limitacions a l’hora d’omplir piscines o netejar els carrers o els vehicles, entre d’altres.

Les restriccions seran efectives quan el DOGC publiqui la resolució del Govern de la Generalitat. L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat i dirigent del PSC, Lluïsa Moret, ha explicat que creu ” que s’havien d’haver planificat i pres decisions molt abans”.

La pitjor sequera que ha patit Catalunya en 90 anys va ser la del 2006/2008, quan les reserves d’aigua van baixar fins el 20%. Ara les reserves es situen en el 33 %.

Font i fotografia: CMMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here