Jaume Marfany, coordinador d’Esplugues Decideix, el santboià Pere Pugés, un dels primers impulsors de l’ANC, Josep Fontdecaba, coordinador de l’AT de La Palma de Cervelló, Lluís Junyent, activista de Cornellà Decideix, Montserrat Pugés, coordinadora de l’ANC a Torrelles de Llobregat, entre d’altres, són algunes de les persones del Baix Llobregat que signen el manifest Moviment per la Independència . Al seu costat, Miquel Sellarès, un dels fundadors de  CDC i de l’ANC, Francesc Llobet, president de Sobirania i Justicia, o l’exdiputat de Junts pel Sí, Eduardo Reyes, una des creadors de Súmate. També figuren en el nucli impulsor de 300 persones, Esther Alós, consellera nacional de Junts per Catalunya, el jutge jubilat i ex senador d’ERC, Santiago Vidal, Agustí Soler, president del Partit Republicà Català, Cristina Segura, diputada de Junts al Parlament, o l’exdiputat Toni Strubell.

L’objetiu de les persones signants és, segons el digital Elmón.cat, obrir una altra via per reiniciar l’independentisme de base. En el nucli impulsor hi ha força membres de l’ANC i del Consell de la República. Alguns dels que van promoure la Conferència Nacional per l’Estat Propi, l’any 2011 (a la fotografia), volen propiciar una Segona Conferència, que podria tenir lloc cap a mitjans de gener de l’any que ve, a quatre mesos de les eleccions municipals, sempre que es superin els 1.500 participants.

El comunicat que han emès demana “un pas al costat dels partits”, que són considerats  “la baula feble del moviment per la independència”. Tot i així, els signants, en un difícil equilibri, alerten que no es pot deixar de comptar amb les formacions polítiques. En aquest sentit, es demana a ERC, Junts per Catalunya i CUP que acceptin una candidatura única independentista “ de caràcter cívic” , al marge dels partits polítics, al final d’aquesta legislatura.

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, fa temps que amenaça els partits polítics d’impulsar una llista cívica. No queda clar, però, en el manifest ara presentat què passaria si les formacions polítiques es neguessin a fer el pas al costat.

Fonts: Elmón.cat i Moviment per la Independència

Fotografia: Elmón.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here