La reina Letizia va decidir no acompanyar al seu marit, el rei Felip VI, al controvertit mundial de Qatar, per veure el primer partit de la selecció espanyola. Alguns membres de les cases reials europees han decidit no anar a Qatar per no esdevenir còmplices d’un país que no defensa els drets humans i que, especialment, vulnera els relatius al col·lectiu LGTBIQ+ i els dels treballadors. No és el cas de Felip VI que hi va anar entusiasmat per animar a Espanya. I no consta que el cap d’estat espanyol portés el braçalet One love, com sí que va fer la ministra d’Interior d’Alemanya, Nancy Faeser.

El mateix dia, dimecres, 23 de novembre, la reina Letizia va visitar Sant Boi de Llobregat. El motiu, la celebració a la ciutat, referent en salut mental, de la jornada “Treball i salut mental. 20 anys trencant estigmes”, dins el 20è aniversari de la Xarxa Local d’Oficines Tècniques Laborals (OTL) de la Diputació de Barcelona.

Posteriorment va visitar les instal·lacions de la Unitat d’Hospitalització Especialitzada per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (UHEDI) del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

L’esposa del cap de l’estat anava acompanyada de l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i de la Delegada del Govern espanyol a Catalunya, María  Eugènia Gay (a la fotografia). No hi era, en canvi, la presidenta de la Diputació, Núria Marín, substituïda  per l’alcaldessa de Badia del Vallés, i diputada provincial, Eva Menor, tot i tractar-se d’unes jornades de  la Diputació de Barcelona. Tampoc hi va ser present cap representant del Govern de la Generalitat.

Fonts: Semana i Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Fotografia: La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here