Tots els municipis del Baix Llobregat han organitzat activitats al voltant del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, no només aquest divendres, 25 de novembre, sinó durant tot el mes. Organitzacions feministes, ajuntaments, el Consell Comarcal, partits polítics i sindicats han omplert els dies anteriors i posteriors al 25 N d’actes relacionats amb la jornada. El Baix.cat que ja va informar sobre els actes organitzats a Sant Joan Despí, en destaca ara d’altres:

Una activitat, ja clàssica, és la  Marxa del Baix Llobregat contra les violències,  que enguany arriba a la seva 9a edició. Tindrà lloc el diumenge 27 de novembre i, partint des de diversos municipis, arribarà al Parc Torreblanca, al migdia. També des de diferents  localitats es convoca a assistir a la manifestació d’aquest mateix divendres per la tarda, a Barcelona

La capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, inicia aquest divendres  la jornada amb el plenari de la Xarxa de prevenció, coordinació i atenció a les dones en situació de violències masclistes a la Sala dels Àustries del Palau Falguera.

Al migdia es llegeix el Manifest del Consell de Dones de Sant Feliu a la plaça de la Vila. S’instal·la una carpa informativa i un mural contra les violències, del Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE)  i actua la coral La Resistència. El proper dilluns, 28 de novembre, es presenta al Casal de Joves, el Protocol d’abordatge de l’assetjament , les agressions sexuals i lgtbifòbiques als espais públics d’oci de Sant Feliu.

Cornellà impulsa una campanya a bars i restaurants de la ciutat per a conscienciar la ciutadania sobre la lluita contra la violència masclista. La campanya “Posa la lupa” contra la violència domestica , inclou enguany el repartiment de més de 75.000 estovalles de paper amb missatges de conscienciació en els establiments de Cornellà. Un total de 1.400 alumnes d’ESO han participat en els tallers de prevenció  sobre les violències en parelles joves.

Olesa de Montserrat commemora el 25 N amb actes que ja van començar el dia 17 amb l’entrevista a Olesa Ràdio titulada “Presentació del nou centre de documentació La Teixidora a la biblioteca municipal Santa Oliva”. Aquest mateix divendres, a les 5 de la tarda, a  la plaça de Fèlix Figueras, s’instal·la un Punt Lila d’atenció i prevenció de les agressions masclistes i legtbifòbiques, i a les 7 es presenta la campanya “Olesa feminista”.

El Prat de Llobregat ha organitzat des del dia 16 un conjunt d’activitats com la xerrada “Compartim eines i recursos contra les violències masclistes”, tallers i exposicions  com “Cossos en escolta”.  Aquest mateix 25N es celebra l’acte central , amb una concentració contra la violència masclista a la Plaça Catalunya, a dos quarts de 7 de la tarda. El dilluns 28 es farà la xerrada “Autodefensa digital feminista”, al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa.

El PSC va fer una roda de premsa el passat dilluns, en la que el primer secretari de la federació del Baix Llobregat, Antoni Poveda, va reclamar al president Aragonés que impulsi més polítiques públiques contra al violència masclista.

ERC ha presentat a l’Ajuntament de Gavà dos precs pel proper Ple municipal: en un,  demana l’adhesió a l’any Nativitat Yarza Planas, que fou la primera alcaldessa de Catalunya i de tot l’Estat espanyol, i en l’altre, també es planteja l’adhesió a la campanya Banc Vermell , que neix d’una iniciativa impulsada a Ciudad Juárez, a Mèxic.

En Comú Podem organitza aquet dissabte, 26 de novembre, a  dos quarts de 12 del migdia, a la Plaça de l’Ermita de Sant Joan Despí, el seu acte central del 25 N, amb el títol de “Violències masclistes: exigim drets”. Intervindran Sílvia López, coordinadora comarcal, Laura Acedo, de Podem Sant Joan i Margi Gual, tinenta d’alcaldia de Polítiques Socials, Comunitàries i Diversitats de l’Ajuntament de la ciutat, i tindrà com a ponents a Encarna Bodelón, professora de Dret i directora del grup de recerca Antígona, Úrsula Santa Cruz, sociòloga i investigadors antirracista, Nati Veraguas, experta en violències masclistes i la diputada Susanna Segovia.

Fonts: Ajuntaments i PSC, ERC i En Comú Podem

Fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here