Aquest passat dijous, vigília del 25N, Dia Internacional per a l’erradicació de la violència envers les dones, el Club Voleibol Esplugues ha denunciat uns fets intolerables que van afectar les jugadores del seu equip de la tercera divisió femenina.

El diumenge, 20 de novembre, el Pavelló Municipal Espai Esportiu de Sant Ildefons, de Cornellà de Llobregat (a la fotografia), va acollir el partit de voleibol de la categoria juvenil C entre el Club Voleibol Esplugues i el Club Voleibol Sandor de Cornellà.

Segons explica el Club en un comunicat, durant el partit, i a l’espera que tingués lloc l’inici del partit de futbol sala convocat en el mateix espai, els membres integrants de l’equip juvenil de futbol sala de l’A.E. Vallirana van entrar a la pista i van començar a increpar, assetjar i vexar sexualment i, fins i tot, violar verbalment ( pel contingut dels comentaris i gestos) a les jugadores de equip juvenil del CV Esplugues, joves d’entre 14 i 17 anys, amb expressions sexistes  de “vaya muslitos”, “cuando os ponéis así me dan ganas de metérosla”, “cuando se agachan me entran ganas de ….” ( acompanyades de gesticulacions amb clares connotacions de conductes sexuals).

Els nois del Vallirana també van increpar una de les jugadores amb diversitat funcional afectada per la Síndrome de Down, increpant-la amb comentaris  com “ mira las orejas!” , “si lo puede hacer ella, lo hago yo también”.

Davant els persistents comentaris violents, hostils, intimidatoris, degradants i ofensius, les demandes explícites de l’entradora  de l’equip juvenil de l’Esplugues, dirigides als jugadors i cap a l’entrenador de l’equip juvenil del Vallirana, no van tenir cap efecte, sinó que, ans al contrari, les expressions es feren més intimidatòries cap a l’entrenadora. Le jugadores manifestaren la seva incomoditat i el seu malestar visiblement amb els seus plors i emotives queixes de dolor.

El Club Voleibol Esplugues, que des del seus inicis ha estat un club compromès amb l’esport femení, defensant els drets de les persones, de les dones i de la infància i adolescència i que ha n vetllat per la no discriminació i per la igualtat, ha volgut denunciar i condemnar aquests fets que s’enquadren dins la violència masclista.

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha emès un comunicat condemnant els actes masclistes denunciats pel Club Voleibol Esplugues i donant tot el suport a jugadores, entrenadora i entitat. L’Ajuntament considera “fonamental erradicar de les instal·lacions municipals i de les entitats esportives aquests comportaments inacceptables”.

Caldrà veure ara quines mesures adopten les autoritats esportives catalanes, l’Ajuntament de Cornellà, propietari del pavelló esportiu, i l’Ajuntament de Vallirana, que encapçala l’alcaldessa Eva Martínez, que també és presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat. No es pot descartar que els fets, atesa la seva gravetat, puguin implicar la intervenció de la justícia.

Fonts: Club Voleibol Esplugues i Ajuntament d’Esplugues de Llobregat

Fotografia: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here