El cas de les jugadores del Club Voleibol Esplugues, noies entre 14 i 17 anys, que van haver de patir un episodi de violència masclista provocat per nois de l’Associació Esportiva Vallirana, el passat diumenge a Cornellà de Llobregat, ha tingut una enorme repercussió: tots els mitjans de comunicació catalans, bona part dels espanyols i, fins i tot ,algun d’estranger s’han fet ressò dels fets que va denunciar el C.V. Esplugues, i dels que elBaix.cat va informar.

Cinc dies després de la inqualificable situació i transcorregudes més de 24 hores que els fets saltessin a l’opinió pública, l’Ajuntament de Vallirana i l’A.E. Vallirana van fer públics comunicats de resposta als del Club i l’Ajuntament d’Esplugues.

Comunicat de l’Ajuntament de Vallirana

L’Ajuntament de Vallirana va emetre aquest divendres, 25 de novembre, a dos quarts de 10 del matí, un comunicat en el que sota el tiol “Vallirana condemna i rebutja les agressions verbals sexistes”, lamentava l’episodi “que han denunciat el Club Voleibol Esplugues i l’Ajuntament d’Esplugues  per uns fets que es van produir aquest cap de setmana a l’Espai Esportiu Sant Ildefons de Cornellà”.

L’Ajuntament anunciava que “posarà tots els recursos necessaris perquè no es tornin a produir aquest tipus de fets. Alhora, ofereix el seu suport a l’entitat en les seves tasques d’investigació internes i en l’aplicació de les mesures disciplinàries que considerin oportunes”. El Consistori recordava totes les actuacions que ha endegat a l’entorn de 25 de Novembre, Dia Internacional per l’eliminació de les violències masclistes.

Comunicat de l’A.E. Vallirana

També l’A.E Vallirana, en un comunicat en castellà, es pronunciava “ davant les greus acusacions emeses pel Club Voleibol Esplugues” sobre “un presumpte comportament de violència masclista” del seu equip de futbol sala.

Després de condemnar “no tan sols els actes de violència masclista, sinó els de qualsevol tipus de violència”, l’Associació assegurava que “està efectuant indagacions per determinar la veracitat dels gravíssims fets que s’imputen als jugadors de l’equip juvenil de futbol sala” i afirmava que “cas de ser veritat les acusacions, es procedirà amb severitat enfront els responsables de tan repulsiva conducta”.

L’A.E Vallirana es va negar durant tot el divendres parlar amb els mitjans de comunicació,

D’altra banda, ha transcendit que el C.V. Esplugues ha posat el cas en mans d’un equip jurídic amb la intenció d’emprendre mesures legals. Segons diverses informacions, el Club va rebre una curta trucada de l’A.E, Vallirana.

L’alcaldessa de Vallirana a TV3

Durant la tarda de divendres, el programa Planta Baixa de TV3 va dedicar una part del seu espai a analitzar el tema. Després de parlar amb  l’entrenadora del C.V. Esplugues, va entrevistar l’alcaldessa socialista de Vallirana i presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez (a la fotografia).  L’alcaldessa, molt a la defensiva, va confirmar que hi ha hagut una reunió entre l’Ajuntament i l’Associació Esportiva, però es va mostrar molt cauta a l’hora de pronunciar-se sobre el què havia passat. Sí que va ser contundent en condemnar la violència masclista en general i en explicar que Vallirana és un municipi feminista i que el Baix Llobregat també ho és, però no va voler entrar a fons en la qüestió malgrat els intents de la periodista Agnès Marqués. Va derivar l’atribució de possibles responsabilitats cap a la decisió que pugui adoptar l’A.E i, davant la pregunta de si l’Ajuntament es podria replantejar adjudicar subvencions a l’A.E Vallirana va explicar el sistema general de distribució de les subvencions.

Mentre, han aparegut a les xarxes comentaris exigint a l’AE Vallirana que no exculpi els seus jugadors, i ,fins i tot, demanant que sigui expulsada de les competicions.

Fonts: Ajuntament de Vallirana, A.E, Vallirana i TV3.

Fotografia: Ara

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here