Sant Joan Despí va tornar a defensar els Drets de l’Infant amb una festa el 20 de novembre que va omplir la ciutat de jocs, música, desitjos i reivindicacions.

Una festa en la que cada any participen mes entitats del municipi, organitzant tallers i activitats  relacionades amb els diferents drets ( dret al joc, a l’oci i l’esport, a la llibertat d’expressió, a la igualtat i a la diversitat, a créixer en un medi ambient saludable i sostenible, a la pau i la solidaritat…) pels més petits. A part de la Comissió de Solidaritat i els CE Nus i Tricicle ( que en són els organitzadors) s’hi sumen entitats de tot tipus: Colla de Diables, Futbol Botons, Club d’Escacs, Dones Marhaba, Inclusió i Diversitat Funcional, Alaya solidaries, El Castanyot i com no, els consellers i conselleres del Consell d’Infants.

Aquest any, a més, els infants de Sant Joan Despí van tenir l’oportunitat de crear la ciutat que voldrien amb les peces de fusta i metall de la Città Infinitta present en aquesta edició de la Festa.

“Dret a jugar”, “dret a anar l’escola” “ser feliç” i “tenir família” son només alguns dels milers de missatges i desitjos amb els que els mes petits van omplir la plaça del Consell d’Infants.

La Regidora de Cooperació, Margi Gual, va destacar el desig de l’Aitana, una nena de 8 anys que demanava “Que tots els nens i nenes tinguin una vida normal”.

La claredat i lucidesa amb la que els més petits veuen el món de vegades és meravellosa. Doncs això justament, és el que pretenen els Drets de l’Infant, que tots els infants del món siguin infants!

Ja fa més de 25 anys que la Regidoria de Cooperació, juntament amb els Centres d’Esplai el Nus i el Tricicle, promou la celebració dels Drets de l’Infant amb un programa d’activitats lúdiques i educatives.

La festa és, doncs, la part més “visible” de la campanya que també compta amb la realització de mes de 50 tallers a les escoles de la ciutat. Des de l’inici de curs, els infants d’entre P5 i primer de la ESO han treballat, amb activitats adaptades a cada cicle, què signifiquen i representen aquests drets. En total, mes de 1.400 infants han dut a terme els tallers al voltant dels Drets de l’Infant.

La campanya dels Drets de l’Infant és només un dels eixos del programa “Sant Joan Despí amb els Drets Humans” que durant tot el primer trimestre de curs promou accions educatives i reivindicatives relacionades amb els Drets Humans.

En el marc del programa ‘Ciutats defensores dels drets humans’, els estudiants d’educació secundària de Sant Joan Despí també han treballat sobre els drets humans. A l’octubre va tenir lloc el Fòrum Joves pels Drets Humans, que va aplegar al Teatre Mercè Rodoreda més de 450 estudiants de secundària que van escoltar de primera mà les experiències dels defensors Lucinda Evans, una de les cares visibles de la lluita contra les violències masclistes a Sud-àfrica, i d’Ahmed Ettanji, activista sahrauí que treballa al Sàhara Occidental.

Comissió de Solidaritat de Sant Joan Despí

Fotografia: Ajuntament de Sant Joan Despí

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here