L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret (a la fotografia), viceprimera secretària de l’Àrea d’Organització i Acció Electoral del PSC, va reclamar aquest dissabte, 26 de novembre, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “digui d’un cop si compta o no amb el primer grup del Parlament” per negociar els pressupostos.

En una atenció als mitjans de comunicació des de la seva ciutat, Moret va criticar que “la tònica habitual” d’ERC és la “inacció, fer les coses tard i no arribar a temps”. A més, va desaprovar els canvis d’opinió “successius” dels republicans a l’hora de negociar el comptes catalans. De fet, a parer seu, són “incapaços de prendre decisions”

En canvi, l’alcaldessa va celebrar que els pressupostos generals de l’Estat, elaborats pel PSOE i Unidas Podemos, hagin tingut “un ampli suport”. A Catalunya, va afegir, “ens trobem amb la situació contrària”. Moret va exigir al president Aragonès que digui “si compta amb el PSC”.

Les queixes de Lluïsa Moret, reclamant el protagonisme del PSC, es produïen després que el diputat d’En Comú Podem, Joan Carles Gallego, informés, al programa l’Hemicicle de Catalunya Informació, sobre les negociacions que el seu grup sí que està realitzant amb el govern d’ERC, amb qui divendres van tenir una nova reunió de treball. Gallego va destacar avenços en diversos camps però va afegir “No veig el Govern gaire il·lusionat a tocar la fiscalitat”. Gallego va explicar que les negociacions avancen lentament, va assegurar que “el govern arrossega els peus en els temes de fiscalitat” i va reclamar “més concreció” a l’executiu del president Aragonés.

Fonts: ACN i CCMA

Fotografia: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here