L’edifici on s’ubica l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (a la fotografia) es va construir el 1928, moment en què també es va ampliar l’espai que ara ocupa la Plaça de la Vila per donar més rellevància a la nova casa consistorial.

D’estil historicista, la Casa de la Vila va ser dissenyada per Climent Manyés i Gaspar, i està catalogada com a Bé Cultural d’interès Local.

L’edifici, que ja té més de noranta anys, s’ha remodelat donant prioritat als espais d’atenció ciutadana i a les condicions òptimes de treball per als treballadors i treballadores municipals. Compta amb nous àmbits adaptats a l’estructura organitzativa, i suposa una aposta tant per l’eficiència energètica com per disposar d’un edifici intel·ligent. A partir d’avui, la casa consistorial consumirà la meitat d’energia que fins ara.

Les obres s’ha executat amb un pressupost total de 3.229.346 euros, dels que 2.598.062 han estat subvencionats. L’equip de govern d’En Comú Podem i ERC ha aconseguit la col·laboració econòmica dels Fons FEDER, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Govern central.

Aquest diumenge, 27 de novembre, la ciutadania pot visitar l’edifici remodelat en una jornada de portes obertes. Dins es trobaran una exposició sobre la història, disseny i detalls d’aquest destacat exponent del patrimoni municipal.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here