Aquest dimecres, 30 de novembre, Marea Blanca Castelldefels convoca una concentració a la Plaça de l’Església per tal de reivindicar que el 25 % del pressupost de Salut de la Generalitat de Catalunya es dediqui a l’Atenció Primària. La mobilització serà a les 7 de la tarda i hi donen suport diversos col·lectius de la ciutat així com forces polítiques municipals. Entre els signants de la convocatòria, hi figuren Marea pensionista, Món sense guerres i sense violència, CCOO, Atac i Movem Castelldefels- En Comú Podem. Aquest darrer grup va portar la reivindicació va poques setmanes al Ple de l’Ajuntament aconseguint que fos aprovada.

La convocatòria de Marea Blanca Castelldefels s’emmarca en la reivindicació del Fòrum Català d’Atenció Primària (FOCAP), que ha demanat a totes les forces polítiques del Parlament de Catalunya que en la negociació dels pressupostos de 2023, es mostrin a favor que el 25% del pressupost de Salut es dediqui a l’Atenció Primària.

Anunci de vaga de metges

L’acte coincideix amb l’anunci de la convocatòria de vaga realitzada per Metges de Catalunya per als propers dies 25 i 26 de gener, un fet que demostra que la situació de la sanitat pública a Catalunya és cada vegada més preocupant. Fa uns dies Metges de Catalunya  va portar 54.000 signatures al Parlament per demanar que es reverteixin les retallades i contractar més professionals. El sindicat denuncia que “el malestar i la indignació” dels professionals és “enorme” i que “el sistema està en fallida”. Fa pocs dies es manifestaven els professionals de la sanitat de l’Hospital de Sant Boi. També les persones usuàries estan alçant la veu: tal com ha informat elBaix.cat, a la comarca hi ha hagut recentment una concentració a Cornellà, convocada pel Fòrum Social del Baix Llobregat, i una altra a Abrera, organitzada per la Marea Blanca de la localitat.

A la concentració d’aquest dimecres a Castelldefels es llegirà un manifest en el qual es denunciarà la situació de l’atencio primària al municipi i es destacarà que els usuaris i les usuàries cada vegada es veuen més perjudicats per la manca d’inversió dels últims 12 anys.

Font i fotografia: Marea Blanca Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here