El proper divendres, 2 de desembre, la Catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat acollirà a les 9 de la nit, el Concert d’Advent, amb el sistema de taquilla inversa.

Actuaran la Coral Crescendo de l’Ateneu Santfeliuenc i el Cor Diaula de l’Escola Trémolo. Estaran acompanyats per Mn. Joan Francesc Cortès, que tocarà l’orgue d’en Jaume Serna.

L’orgue construït pel santfeliuenc Jaume Serna i Alsina, soci de l’Ateneu i cantaire de la Crescendo, és un orgue menor o positiu, que és molt adequat per la seva mida per acompanyar la capella de música. Quan aquest instrument puja a la barana de la tribuna i s’afegeix a l’orgue major pren el nom de cadireta.

En el programa de dissabte hi figuren obres de H. Purcell, de J. Del Encina, de F. Mendelssohn, de G. Fauré, de J. Ollé, i de M. Praetorius, així com dues cançons tradicionals, la catalana, Fum fum fum, i la francesa Els àngels de la glòria.

El director de la Coral Crescendo és Josep Rovira i Poblet, i la directora del Cor Diaula és Blanca Martí Romero.

Una bona oportunitat per apropar-se a l’esperit nadalenc gaudint de l’enginy i habilitat de Jaume Serna i de l’art de les corals.

En el concert hi col·laboren l’Ajuntament de Sant Feliu, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a més del Bisbat de Sant Feliu.

Font i fotografia: Ateneu Santfeliuenc

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here