S’acaba de fer públic el manifest anomenat EspaiCiu. Els impulsors afirmen que” Després d’uns anys de fragmentació i desconcert per part dels que ens sentim deutors del llegat polític de Convergència i Unió, creiem que és l’hora de fer una crida a la convergència de tot el catalanisme polític que se sent orgullós de la construcció del nostre país i ple de delit de construir un futur millor per Catalunya i els catalans”.

En una dura crítica al procés independentista que han dirigit Junts, ERC i la CUP, el manifest considera que “Catalunya viu un moment de desconcert i d’emmascarament de les seves possibilitats i ambicions col·lectives. El país viu, en part, estabornit per uns anys complicats que ens han desplaçat de ser una de les referències en temes de benestar i progrés econòmic del sud d’Europa”.

EspaiCiu apareix just en el moment en que Junts per Catalunya, el principal partit hereu de Convergència, ha accentuat el seu procés de radicalització, que l’ha portat a trencar el govern de coalició amb ERC. Els sectors postconvergents que, amb Junts al Govern de la Generalitat, es trobaven sense espai polític, han vist ara com s’obre una finestra d’oportunitat per aglutinar els sectors conservadors del catalanisme. El diputat del PEdCAT al Congrés, Ferran Bel, reconeixia aquest dilluns, 28 de novembre, al programa Cafè d’idees de TVE, que la sortida de Junts del Govern els hi ha anat bé per frenar l’OPA del partit de Laura Borràs cap els seus càrrecs locals.

S’ha tet pública, tal com va informar elBaix.cat,  la creació d’Ara Pacte Local, una plataforma que es vol presentar a les properes eleccions municipals del maig de 2023 i que ja aglutina diverses candidatures locals i comarcals. Segons l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, “és una coalició entre partits , entre els que hi ha el PDeCAT”, que presentarà candidatures a totes les capitals de comarca i municipis de més de 10.000 habitants. L’anunci ha aixecat una certa expectativa en cercles polítics del Baix Llobregat on EspaiCiu i Ara Pacte Local poden trasbalsar les ja mogudes aigües dels partits independentistes.

Font i fotografia: Espaiciu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here