Les fake news (a la fotografia) són un gran problema però poden portar conseqüències per a qui les propaga. La fiscalia demana dos anys de presó, una multa de 6.480 euros i una inhabilitació de cinc anys per a exercir com a docent per a una dona de Sant Joan Despí que va difondre a Twitter un vídeo que mostrava joves violents i assegurava que eren menors migrats sols en un centre de l’Estat espanyol.

El ministeri fiscal remarca que, en realitat, les imatges eren gravades a Brasil i no tenien res a veure amb els menors que arriben a l’Estat espanyol i a Catalunya procedents d’altres països.

Segons la fiscalia, la investigada pretenia, amb aquest vídeo “difós indiscriminadament” vincular un cas d’actes vandàlics amb aquest col·lectiu per “denigrar-lo”. Per això imputa a la dona un delicte d’odi per discriminació relativa a la nació o origen nacional amb l’agreujant de difusió per internet.

Els fets van tenir lloc el mes de juny de 2019. La investigada afirmava en el seu missatge que es tractava “d’un centre educatiu pels immigrants menors d’edat que entren il·legalment a Espanya” i demanava que es difongués  “perquè Espanya se n’adoni d’una vegada com ens agreixen que els acollim”.

La investigació policial va permetre identificar la titular d’un compte de twitter de Sant Joan Despí. Al desembre del 2019 es va negar a prestar declaració davant els Mossos d’esquadra. Ara haurà de respondre davant la justicia.

Font: ACN

Fotografia: Control de Publicidad

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here