El passat dissabte, 26 de novembre, Junts per Catalunya va presentar públicament, a l’Espai del Mar, Xavier Amate, com a cap de llista per a les eleccions municipals de Castelldefels del maig de 2023 (a la fotografia).

Amate va rebre el suport de Neus Munté, regidora de l’Ajuntament de Barcelona, que el va definir com “un luxe de candidat”, i de Jaume Giró, que va ser conseller d’Economia del Govern de la Generalitat fins que la militància de Junts va decidir trencar la coalició amb ERC i sortir del govern, en contra, entre d’altres, de l’opinió del mateix Giró. La seva presència en l’acte fou significativa, per què l’organització de Junts a Castelldefels és contrària a l’ampliació de l’aeroport del Prat, que Giró defensa aferrissadament.

Amate, que es va mostrar “feliç” de comptar amb el recolzament de Junts, va posar èmfasi en la necessitat d’incentivar l’economia i va expressar el seu “respecte absolut al medi ambient” , tot i afegint que també vol impulsar “les iniciatives dels emprenedors, petits i mitjans empresaris”.

El cap de llista és actualment Tinent d’alcaldia de l’Ajuntament i dirigeix l’Àrea de Comerç i Protecció Civil.

Amate forma part del govern que encapçala l’alcaldessa socialista Maria Miranda. Aquest govern es va crear l’any 2019 amb un pacte entre PSC, ERC, Junts i Movem Castelldefels- En Comú Podem, per evitar que el candidat del PP, Manuel Reyes, accedís a l’alcaldia. A partir de l’expulsió del Comuns de l’equip de govern, aquest va quedar en minoria i format pel PSC i dos partits independentistes, ERC i Junts; curiosament es manté amb el suport de Ciutadans i d’una regidora trànsfuga.

A les eleccions de 2019, que va guanyar el PP, Junts va superar per poc la barrera del 5%, obtenint el 5’6 % i un únic regidor, el mateix Xavier Amate, que ara es tornar a presentar.

Font i fotografia: Junts Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here