Luis Enrique Mejía Godoy, cantautor nicaragüenc amb més de 50 anys en l’ofici de la cançó social, i Jandir Rodríguez, jove cantautor nicaragüenc, amb dos discos d’estudi, tots dos exiliats, fan una gira de concerts per Catalunya, per l’Estat espanyol i per alguns països d’Europa, en solidaritat amb la lluita per la llibertat, la justícia, la democràcia i la pau de Nicaragua. Com és sabut, Nicaragua viu una difícil situació: el president Daniel Ortega, traint els principis de la revolució sandinista que va aportar esperança al seu país i a l’esquerra de tot el món, ha fet derivar el sistema polític cap un règim autoritari que no respecta els drets humans.

Ambdós cantautors han escrit i gravat cançons especialment dedicades als esdeveniments d’abril del 2018 i aquests darrers tres anys, que han inclòs als seus discos “Mi Patria me duele en Abril” i “Héroes de Abril”. La primavera del 2018 el país va viure un seguit de manifestacions i protestes contra les reformes de l’assegurança social, i el règim d’Ortega hi va respondre amb una forta repressió i amb detencions de periodistes i líders polítics, camperols i socials.

El concert tindrà lloc el dilluns 5 de desembre, a les 7 de la tarda, a Cal Ninyo, de Sant Boi de Llobregat, i està organitzat per l’Associació d’Amistat San Miguelito-Sant Boi. Les entrades es poden adquirir a entràpolis!, al preu de 10 euros.

Les actuacions inclouran un repertori de cançons pròpies, així com d’altres cantautors nicaragüencs i del folklore de Nicaragua. Els dos autors també llegiran poemes o fragments de poemes propis i de destacats poetes nicaragüencs.

Font: Associació d’Amistat San Miguelito-Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here