L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat està reformant l’antic convent de les Germanes Paüles, al carrer de Sant Oliva, 34 (a la fotografia), per tal de fer-lo habitatge social de manera temporal, complint així amb la voluntat de la congregació que el va cedir.

A aquest espai se li vol donar un ús de primer acolliment per a aquelles persones que han patit un incendi a casa seva o un desnonament, o que per circumstàncies diverses d’emergència social han hagut de marxar de la seva residència habitual. Es podran ubicar aquí fins que trobin un allotjament definiu.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, destaca que “d’aquesta manera no hauran de marxar a allotjaments com Hotels o Cases Rurals d’altres municipis i no es deslligaran a les famílies (infants) del seu entorn”.

El convent és una propietat mol gran i on ara es fan el treballs és a la part que dona al carrer de Santa Oliva, a l’espai que ocupen quatre casals. En un futur es vol destinar una part de l’espai a habitatge social.

Les Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül es van establir a Olesa l’any 1929, en aquesta casa que els hi va donar la família Puigjaner. Al llarg de 90 anys han realitzat tasques socials al municipi fins que van cedir l’immoble a l’Ajuntament amb el requisit que tingués un ús social. Un requisit que ara l’Ajuntament d’Olesa compleix.

La previsió és que les obres d’adequació d’aquest espai estiguin enllestides a finals d’aquest mes de desembre o a principis de gener.

Font i fotografia: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here