Enquesta de la Diputació

La Diputació de Barcelona ha realitzat una enquesta entre els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Llobregat. 400 persones del municipi han respost les preguntes que permeten copsar com es percep el consistori, quines problemàtiques són més importants a la ciutat i quina forma de desplaçament intern és més habitual. La Diputació, entre gener i octubre d’aquest any, ha realitzat més de 30.000 enquestes en 80 municipis de més de 10.000 habitants.

Només un 2 % no està gens content de viure a Sant Feliu

Pel que fa a la satisfacció, un 78’4 % se sent molt satisfet (32’9%) o bastant satisfet  (45’5%) de viure a Sant Feliu de Llobregat. Un 10’3 % considera normal el seu grau de satisfacció, un 9’3 % es declara poc content, i només un 2% de les persones enquestades afirma no estar gens content de viure a Sant Feliu. La majoria de al població, un 41 % considera que el municipi ha anat a millor durant l’últim any, un 29’9% té la percepció que s’ha mantingut i un 37’2 % creu que ha empitjorat: l’enquesta s’ha realitzat aquest any, entre el final de les mesures derivades de la pandèmia i el desenvolupament de  les obres de soterrament de les vies de RENFE.

El àmbits millor valorats a la ciutat són el transport públic, l’enllumenat , el trànsit, la recollida d’escombraries, els carrers, parcs i places, la seguretat ciutadana i la neteja. En canvi, els aspectes pitjor valorats són l’accés a l’habitatge, l’aparcament i les oportunitats de feina.

Segons les respostes de les persones enquestades, els problemes més importants del municipi són la neteja, la seguretat ciutadana i el manteniment dels carrers, tres temes que acostumen a repetir-se en totes les ciutats metropolitanes. Destaca com a curiositat que es consideri la seguretat ciutadana com un dels principals problemes però que, en canvi, aquest tema obtingui un aprovat clar (5’8) en les valoracions.

El 87’2 % de la mobilitat és sostenible

Pel que fa a les formes de desplaçament per moure’s per la ciutat, el 74’5 % de la mobilitat interna es fa a peu, el 9’5% en transport públic, el 9’3 % en cotxe, el 3’2 % en moto, el 2’2 % en patinet i ginys elèctrics, i l’1% en bicicleta. En total el 87’2% de la mobilitat interna al municipi és sostenible.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Fotografia d’escultures de Jaume Plensa a la Plaça de la Vila: WordPress

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here