Canvi important en el mapa polític de Gavà: Podemos i Gavà en Comú han signat un acord per concórrer plegats, en coalició, en les properes eleccions municipals del 28 de maig de 2023, amb la denominació d’En Comú Podem Gavà (a la fotografia).

Aquest acord implica superar les diferències que van portar a les dues formacions polítiques a presentar candidatures separades l’any 2019. Gavà va ser una de les poques localitats on Podem, que va obtenir dues regidories, va quedar per davant dels Comuns, que es van quedar a les portes d’aconseguir representació. La suma dels dos partits hagués suposat un 10’74 % dels vots.

Ja s’ha decidit que l’actual regidor de Podem, Miguel Herrera, serà el cap de llista de la coalició. Ara cal acabar de definir el programa electoral i les persones que l’acompanyaran en la candidatura.

Herrera considera que “l’assoliment d’aquest pacte és un gran encert perquè suposa suma d’esforços i consensos per aconseguir més unitat, i això va justament en la direcció que demanada la ciutadania”. Segons el cap de llista, “l’objetiu és guanyar les eleccions” o, si més no, “incrementar en dos o tres el nombre de regidors amb la previsible davallada del PSC”.

Des de Gavà en Comú, Charly Pineda ha destacat que “finalment els contactes han fructificat i ara seguirem treballant en la línia de crear un projecte d’esquerres nítid i potent, feminista i ecologista, per oferir una alternativa clara a la població de Gavà”

La candidatura d’En Comú Podem pot suposar un perill pel manteniment de la majoria absoluta del PSC, que el 2019 va obtenir de forma molt ajustada en aconseguir 11 dels 21 regidors que conformen el Consistori de Gavà. Fonts municipals consideren que el suport de l’alcaldessa Gemma Badia al Pla de Ponent, molt qüestionat, i l’aposta de l’Ajuntament contrària a la protecció del Delta del Llobregat, li poden passar factura entre l’electorat progressista.

Font i fotografia: ElBruguersdigital i En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here