Més de 270 entitats agrupades en plataformes i col·lectius ecologistes, veïnals i socials de tot Catalunya van presentar aquest dilluns, 12 de desembre, un manifest a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, davant el Palau de la Generalitat (a la fotografia).

L’escrit exigeix al Govern de Pere Aragonès que no accepti les reclamacions de PSC i Junts per Catalunya “en inversions en macroinfraestructures  i macroplans urbanístics que arrasen el medi ambient i el teixit social dels territoris”.

El manifest exigeix també al President de la Generalitat que convoqui les entitats ambientals del país per negociar els pressupostos.

El manifest està impulsat per Ecologistes en Acció de Catalunya, juntament amb vora 40 plataformes i col·lectius ecologistes, veïnals i socials que sumen més de 270 entitats, entre les quals hi ha Zeroport i la plataforma Aturem Hard Rock.

Les entitats es manifesten contra la pretensió del PSC i Junts d’ampliar l’aeroport del Prat o ressuscitar macroprojectes turístics com el Hard Rock, que es vol ubicar al Tarragonès, entre Vila-seca i Salou. Així mateix demanen “al PSC i Junts que s’alliberin del control que la Patronal exerceix sobre ells i que abandonin els dogmes del creixement econòmic sostingut i a qualsevol preu, amb els exemples sagnants del Hard Rock, el projecte d’Aena d’ampliació de l’Aeroport del Prat i els que preveuen l’ampliació de la capacitat aeroportuària, entre mols d’altres”.

En aquests moments el Govern en minoria d’ERC està negociant els pressupostos de la Generalitat pel 2023 a tres bandes: amb En Comú Podem, que s’ha posicionat clarament contra aquests projectes, i amb PSC i Junts que han exigit, com també ha fet Ciutadans, que s’incloguin en els pressupostos del 2023, tal com ha informat elBaix.cat. Aquesta reclamació ha coincidit amb una nova ofensiva a favor de l’ampliació de l’aeroport impulsada per la patronal Foment del Treball. Entitats del Prat de Llobregat, com La Gent del Fang, s’estan mobilitzant en els actes del PSC i Junts per fer-los arribar la seva oposició a les propostes que aquests dos partits defensen sobre l’ampliació de l’Aeroport.

Font i fotografia: Ecologistes en Acció

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here