L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, a partir de les dades facilitades pel Consejo General de Poder Judicial, ha fet públiques les xifres sobre violència masclista a la comarca durant el tercer trimestre d’aquest any 2022.

Els partits judicials del Baix Llobregat van registrar 623 denúncies, el 73% de les quals van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la mateixa víctima de violència masclista, el 16 % per intervenció directa policial i el 9 % per informe de lesions. Segons les mateixes dades, 609 dones van ser víctimes de violència durant aquell trimestre.

Han estat condemnats 35 homes, mentre que 6 han estat absolts. Un 7’2 % de les dones decideixen no declarar contra el seu agressor.

Ha baixat el nombre d’ordres de protecció ( 114) interposades respecte al trimestre anterior (-3%) però han crescut en relació al mateix trimestre de l’any 2021 ( +21%). El 68 % dels agressors als que s’ha aplicat una ordre de protecció havien finalitzat una relació afectiva amb la víctima.

Ha augmentat el pes de les ordres de protecció denegades ( 60%) respecte el trimestre anterior ( +3p.p), així com en relació al mateix trimestre de l’any anterior ( +11p.p).

Cal destacar que el percentatge de sentències condemnatòries és menor a la comarca ( 10%) que a Catalunya (14%) o que al conjunt de l’Estat espanyol ( 16%).

Font: Observatori Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here