La plataforma Acord per la Independència, que vol impulsar una llista electoral sense partits a les eleccions al Parlament de Catalunya, ha fet pública la seva ponència política. Estava previst fer-ho en el marc d’un acte que portarà per nom Congrés Nacional Independentista o Segona Conferència Nacional per l’Estat Propi (en la línia de la celebrada el 2010 i que va donar lloc a la creació de l’ANC), que encara no ha fixat la data de celebració. Però de moment, aquest col·lectiu ha volgut començar a posicionar-se de cara a les eleccions municipals del 28 de maig de l’any que ve.

Segons el comunicat fet públic, la decisió s’ha adoptat perquè “la ciutadania conegui quina serà la seva línia d’actuació des de l’inici”. Acord per la Independència es reivindica un moviment hereu del que consideren mandat de l’1 d’octubre, i aspira a aplicar la llei 19/ 2017 del referèndum  d’autodeterminació, que va provocar una forta polèmica al Parlament de Catalunya i que va ser declarada inconstitucional pel Tribunal Constitucional: per aquestes raons  aposten per una declaració unilateral d’independència.

Acord aclareix que no és una “opció municipalista” però sí que considera que “els fonaments de la nació catalana neixen a cadascun dels seus pobles i ciutats”. Per aquest motiu demanen als electors independentistes “que no votin els partits independentistes que actualment són a les institucions”, és a dir, a ERC, Junts, PEdCAT i la CUP. La plataforma crida a votar “alternatives municipals clarament independentistes”.

La plataforma Acord per la Independència és fruit de la col·laboració de la patronal Anem per Feina, vinculada a l’ANC, i de Donec Perficiam, Unitat per la Independència, l’Assemblea de Representants per la República Catalana i NetInformació. Una de les incògnites que obre la seva aparició és si serà l’embrió o no de la llista cívica anunciada per la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, i quina relació establirà amb altres iniciatives similars com Moviment per la Independència , en el que figuren, tal com va informar elBaix.cat, destacats independentistes del Baix Llobregat com Jaume Marfany, de Cornellà, o Pere Pugés, de Sant Boi, uns dels primers impulsors de l’ANC.

Caldrà veure durant els propers mesos si membres de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de diferents municipis del Baix Llobregat adopten l’estratègia de presentar candidatures als comicis locals, fet que podria alterar les previsions electorals en més d’una localitat de la comarca.

Font: Elmón.cat, VilaWeb i Acord per la Independència

Fotografia. Acord per la Independència

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here