L’oposició al Pla de Ponent, de Gavà, que comporta la construcció de 4.896 habitatges nous, i que implica la destrucció d’una part de l’entorn natural del municipi, no s’atura.

Aquest dissabte, dia 17 de desembre, la plataforma Aturem el Pla de Ponent- Salvem el Calamot, convoca una manifestació contra aquest polèmic pla urbanístic, impulsat pel PSC, i que es troba pendent de decisió judicial: la Plataforma va interposar un recurs contenciós administratiu que va ser admès a tràmit el passast 28 d’octubre, tal com va informar elBaix.cat.

La manifestació començarà a l’estació de Renfe a les 11 del matí i representarà una marxa fúnebre per l’enterrament d’un arbre, simbolitzant el fet que el projecte urbanístic comportarà la destrucció d’una part important dels boscos del terme municipal de Gavà.  La marxa arribarà fins l’ajuntament on es llegirà un manifest en rebuig al projecte i en defensa de l’entorn natural.

El Pla de Ponent, tal com ja ha informat elBaix.cat, suposa la construcció de prop de 5.000 habitatges nous amb una capacitat per a 12.000 habitants, quan el creixement de Gavà ara mateix està estancat, i la destrucció del darrer corredor biològic entre el Massís del Garraf i el Delta del Llobregat. L’impacte poblacional serà tan gran que la ministra de Transports i exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va anunciar fa unes setmanes, que obligarà a construir una nova estació de RENFE.

La Plataforma “denuncia la hipocresia de l’Ajutament de Gavà atès que es presenta com a defensor de l’agricultura quan presenta al.legacions contra l’ampliació de la Xarxa Natura 2000 del Delta, i a l’hora promou la desaparició de desenes d’hectàrees de conreu al Pla de Carat i als Joncs”.

Partits polítics com ERC i En Comú Podem s’han declarat en contra d’aquest Pla urbanístic, que ben segur serà un dels temes polèmics de les properes eleccions municipals.

Font i fotografia: Plataforma Aturem el Pla de Ponent- Salvem el Calamot i la Riera dels Canyars

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here