La Colònia Sedó és un dels tresors del patrimoni industrial del Baix Llobregat. Ara, l’Ajuntament d’Esparreguera, PIMEC Baix Llobregat- L’Hospitalet i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL) volen potenciar-la mitjançant un acord a tres bandes (a la fotografia)  .

L’acord, signat aquest dimecres, 14 de desembre, entre l’Ajuntament i PIMEC aposta per la dinamització empresarial. I la suma del CECBLL permetrà treballar coordinadament en la defensa i promoció de la Colònia.

PIMEC ubicarà un punt de servei al municipi a través del qual oferirà els seus serveis a les pimes, emprenedors i autònoms d’Esparreguera i el Baix Llobregat Nord per donar resposta a les necessitats especifiques del teixit productiu del territori.

L’Ajuntament, PIMEC i el Centre d’Estudis Comarcals crearan un nucli de treball entorn a la preservació de la Colònia Sedó que tindrà com a objectiu la creació d’un pla estratègic per desplegar recursos i millores per a aquest conjunt patrimonial. El CECBLL ja organitza durant els caps de setmana visites guiades a la Colònia, i aquest any ha publicat el llibre de Gràcia Dorel- Ferré, “La Colònia Sedó d’Esparreguera”, coeditat pel Centre i l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha destacat que “el conveni a tres bandes per la promoció de la Colònia Sedó fa palès que els valors que representa com a patrimoni i com a espai industrial i residencial singular no són només d’interès municipal , sinó que ho són també per al Baix Llobregat i per al conjunt de Catalunya”.

Joan Soler, president de PIMEC Baix Llobregat- L’Hospitalet ha explicat que “la nova oficina ens permetrà continuar donant servei al teixit empresarial del Baix Llobregat Nord, però de forma més propera”. Soler ha destacat que “treballem per defensar un patrimoni industrial com és la Colònia Sedó i per cercar ajuts per liderar un projecte d’energia i aigua”

La presidenta del CECBLL, Genoveva Català, ha valorat positivament l’aliança amb PIMEC i l’Ajuntament i ha assegurat que “la Colònia Sedó és un element singular de la comarca, que dona força al Baix Llobregat Nord, i que tindrà sempre el suport del Centre d’Estudis”.

Font i fotografia: Ajuntament d’Esparreguera i PIMEC Baix Llobregat- L’Hospitalet

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here